QM jalin kerjasama dengan Semboyan Malaysia

Quantum Metal jalin kerjasama dengan Semboyan Malaysia


Pengasas QM Datuk Lim Khong Soon berkata, syarikat itu mendapat pengiktirafan patuh syariah dari Akademi Penyelidikan Syari’ah Antarabangsa bagi Kewangan Islam (ISRA) yang dikawal selia oleh Bank Negara Malaysia (BNM).

Katanya, QM ialah pengedar utama emas London Bullion Market Association (LBMA).

“Kerjasama ini adalah usaha kami dalam memberikan saluran yang betul kepada mereka yang mahu melabur dan memiliki emas supaya tidak teraniaya.

“Kami juga gembira kerana diperakui dan diterima oleh Semboyan Malaysia yang dikenali sebagai badan anti penipuan serta penganiayaan,” katanya ketika ditemui pada sidang media MoU itu baru-baru ini.

Dalam pada itu, Lim menambah QM juga bakal membuka 40 kedai emas di seluruh negara dalam masa dua tahun dengan kedai emas pertama akan beroperasi di Pulau Pinang dalam masa terdekat.

QM juga mengingatkan orang ramai sentiasa berhati-hati mengenai pelaburan emas supaya tidak menjadi mangsa penipuan atau ‘scammer’.

Antara perkara yang perlu diambil peduli ialah kadar nilai emas tidak tetap dan akan berubah sepanjang 24 jam dari Isnin hingga Jumaat.


Berita penuh boleh baca edisi9
klik sini

 

 

ADMIN WEBSITE     DAFTAR AKAUN

PENAFIAN : Ini adalah laman web peribadi untuk tujuan promosi bagi pemilik web dan kumpulan tajaannya. Web ini bukan web rasmi bagi syarikat yang menjalankan perniagaan ini. Segala potensi pendapatan yang dinyatakan adalah simulasi dan bergantung kepada usaha individu yang terlibat untuk mencapai sasaran pendapatan yang dicadangkan.
EMASDIGITAL2U.COM © 2023 | Web Design: MSI