SOALAN LAZIM QUANTUM METAL

1. Adakah produk Quantum Metal Sdn Bhd diaudit?

Ya, semua produk Quantum Metal S/B diaudit sepenuhnya, dikawal selia, diperakui dan diiktiraf oleh Akademi Penyelidikan Syariah Antarabangsa (ISRA) yang dilantik oleh Bank Negara Malaysia (BNM).


2. Jika saya memilih untuk tidak mengeluarkan emas fizikal saya selepas membelinya daripada QM, bagaimanakah QM boleh memastikan keselamatan emas fizikal saya?

QM akan terus mengkreditkan tatabahasa emas yang setara ke dalam akaun emas pelanggan apabila menerima pengesahan pembayaran pelanggan. Emas fizikal akan disimpan dalam Brinks Global Services ('BRINKS') yang dikenali sebagai bilik kebal Pihak Ketiga. BRINKS ialah sebuah syarikat terkemuka di seluruh dunia. Selain itu, emas fizikal Pelanggan juga 100% diinsuranskan oleh LLOYD's London.

Tambahan pula, Pelanggan mempunyai kebebasan untuk mengeluarkan emas fizikal mereka daripada Akaun Penyimpanan Emas (GSA) pada bila-bila masa pilihan kecuali GAE5X / GAE10X tertakluk kepada pengeluaran selepas penyelesaian pembayaran penuh kepada QM. Ini boleh dilakukan dengan memilih 'Pengeluaran Fizikal' daripada GSA.


3. Bolehkah saya menjadi rakan kongsi dagangan dengan QM?

Syarikat yang berkelayakan atau mantap yang memenuhi model perniagaan QM dengan cadangan perniagaan yang baik dialu-alukan untuk menyertai QM sebagai rakan dagangan.

4. Mengapakah terdapat pelbagai versi produk Quantum Metal di pasaran dan yang manakah betul/tulen?

Terdapat banyak versi produk yang berkaitan dengan Quantum Metal di pasaran adalah disebabkan oleh iklan dan pemasaran yang disiarkan oleh individu atau syarikat / agensi yang 'Dikenali' dan 'Tidak Dikenali' di halaman peribadi mereka seperti FB / YouTube / Instagram / Twitter dll di platform media sosial.

Individu atau agensi / syarikat yang 'Terkenal' dirujuk sebagai Ahli Berdaftar Quantum Metal ('Perunding'). Semua Perunding berdaftar dikeluarkan dengan Kad Kuasa Keahlian. Pelanggan boleh mengesahkan Keahlian mereka melalui Kod Imbasan QR yang tersedia di platform media sosial mereka. Perunding telah dinasihatkan untuk mengiklankan dan mempromosikan produk QM dengan mengikut garis panduan pemasaran QM yang ketat dan tertakluk kepada SOP kepada Terma dan Syarat (T&C) yang ditetapkan oleh Pengurusan.

Walau bagaimanapun, 'Tidak Diketahui' adalah mereka yang BUKAN individu atau syarikat/agensi berdaftar dsb dengan Quantum Metal dan mereka TIDAK mewakili kami dalam apa jua cara untuk mengiklankan / mempromosi / memasarkan / menerbitkan produk QM atau bertindak bagi pihak Quantum Logam S/B. Oleh itu, apa-apa tindakan yang dilakukan oleh 'Tidak Diketahui' biasanya membawa kepada mengelirukan dan salah tafsir terhadap produk, maklumat, model perniagaan, pematuhan dan lain-lain QM. Jika sekiranya pelanggan menemui sebarang kenyataan palsu atau pengumuman yang mencurigakan di media sosial, sila hubungi QM Talian Perkhidmatan Pelanggan dan WhatsApp butiran atau maklumat untuk siasatan kami.

Kami amat mengesyorkan dan menasihati orang ramai untuk melayari laman web rasmi Quantum Metal Sdn. Bhd. dan sila hubungi Talian Perkhidmatan Pelanggan kami untuk mendapatkan maklumat yang sah, betul dan tulen berkenaan dengan produk, kemudahan dan perkhidmatan QM.


5. Adakah QM berdaftar dengan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia ('SC') dan Bank Negara Malaysia ('BNM')?

Sifat perniagaan Quantum Metal sebagai Syarikat Dagangan Emas tidak memerlukan QM mendaftar di bawah Suruhanjaya Sekuriti Malaysia ('SC') dan Bank Negara Malaysia ('BNM') yang serupa dengan Goldsmith Traders. Walau bagaimanapun, keseluruhan struktur produk Beli/Jual Emas bagi Logam Kuantum disemak dan diaudit sepenuhnya oleh Akademi Penyelidikan Syariah Antarabangsa ('ISRA'); sebuah agensi yang dilantik di bawah Bank Negara Malaysia ('BNM').


6. Adakah produk Quantum Metal Sdn Bhd ('QM') mematuhi Syariah?

Ya, produk Quantum Metal diaudit oleh ISRA International Consulting Sdn. Bhd. untuk lafaz Syariah di mana ia mematuhi Dokumen Polisi Syariah.


7. Apakah ketulenan emas fizikal yang dijual oleh QM?

Kehalusan untuk emas fizikal QM yang dijual adalah 999.9% ketulenan seperti yang dihasilkan oleh penapis yang disenaraikan dalam penyenaraian London Bullion Market Association (LBMA).

8. Berapa lamakah masa yang diambil untuk pelanggan menerima wang mereka apabila mereka menjual emas fizikal mereka kembali kepada QM?

Selepas penyerahan dan transaksi Jual Emas berjaya oleh pelanggan, ia akan mengambil masa kira-kira satu (1) hingga lima (5) hari bekerja untuk QM memproses. Wang itu kemudiannya akan dikreditkan terus ke dalam akaun bank berdaftar pelanggan dalam rekod Sistem Logam Kuantum (QMS) kami.

9. Berapakah minimum dan maksimum had pembelian emas fizikal?

Pelanggan boleh membeli emas serendah RM10.00 ke dalam Akaun Simpanan Emas (GSA) dan tiada pembelian had maksimum.


10. Bagaimanakah cara saya mendaftar akaun QM GOLD?

Untuk mendaftar akaun emas dengan QM, pelanggan boleh mendaftar melalui semua Perunding Berdaftar kami, Boleh klik link pendafaran di bawah ini.

11. Adakah saya perlu membayar untuk pendaftaran Akaun QM Gold Storage?

Pendaftaran Akaun Simpanan Emas QM adalah Percuma (FOC).

12. Siapakah yang layak mendaftar untuk memiliki Akaun Simpanan Emas dengan QM?

Di bawah adalah kriteria untuk pendaftaran Akaun Simpanan Emas dengan QM:
i) Berumur 18 tahun ke atas;
ii) Pemegang MyCard untuk warganegara Malaysia yang mempunyai akaun bank simpanan Malaysia yang berdaftar atau Pasport yang sah untuk Bukan Warganegara dengan Akaun Bank Tempatan / Asing yang diiktiraf.


13. Bolehkah syarikat mendaftarkan Akaun Simpanan Emas dengan QM?

ya. Mana-mana syarikat yang berdaftar dengan SSM dibenarkan membuka Akaun Simpanan Emas dengan QM tertakluk kepada terma dan syarat.

14. Mengapakah saya perlu melakukan KYC dan adakah Akaun Simpanan Emas saya akan luput sekiranya tiada transaksi dilakukan selepas pengesahan KYC?

Kenali Pelanggan Anda ( KYC) adalah penting untuk memastikan butiran peribadi Pelanggan seperti NRIC atau nama Pasport dan rekod Akaun Bank adalah tepat dan benar seperti maklumat yang dimasukkan ke dalam sistem QM. Selepas pengesahan dan pendaftaran KYC selesai, Akaun Simpanan Emas anda akan kekal aktif walaupun tiada transaksi sehingga permintaan penamatan akaun dikemukakan kepada QM.

 

(RUJUKAN DARI WEBSITE QM HQ - https://quantummetal.com/faq.html )

 

 

ADMIN WEBSITE     DAFTAR AKAUN

PENAFIAN : Ini adalah laman web peribadi untuk tujuan promosi bagi pemilik web dan kumpulan tajaannya. Web ini bukan web rasmi bagi syarikat yang menjalankan perniagaan ini. Segala potensi pendapatan yang dinyatakan adalah simulasi dan bergantung kepada usaha individu yang terlibat untuk mencapai sasaran pendapatan yang dicadangkan.
EMASDIGITAL2U.COM © 2023 | Web Design: MSI